Pokrajinski zavod za zaštitu prirode

geoportal
Zbrinjavanje
UNESCO – Man and the Biosphere Programme
restore4Life projekat
coopMDD projekat
logo-lifeline-mdd

INFORMATOR O RADU PZZP

INFORMATOR O RADU PZZP

Događaji

Oktobar 2020
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
Nema slike
Obeležava se prvog ponedeljka u oktobru i svake godine ima drugu temu. Svetski dan staništa je od velikog značaja za podizanje svesti javnosti u oblasti planiranja buduće urbanizacije radi očuvanja biološke raznovrsnosti predela, a naročito zaštite i održivog korišćenja divljih vrsta flore i faune i njihovih staništa.
Datum :  subota, 03 oktobar 2020
4
Nema slike
Svetski dan zaštite životinja obeležava se 4. oktobra još od 1931. godine. Počelo je u Firenci na konvenciji ekologa. U to vreme ovaj dan se proslavlјao kao dan sv. Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine. Vremenom je izgubio svoje versko obeležje i odavno predstavlјa praznik svih lјubitelјa i zaštitnika životinja bez obzira na veru i naciju. Udruženja za zaštitu životinja globalno obeležavaju ovaj dan kako bi povećale svest o problemima životinja i podstakle ljude na razmišljanje o tome kako se odnose prema životinjama.
Datum :  nedelja, 04 oktobar 2020
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
logo-pannoneagle

PZZP je član IUCN-a

IUCN
wwf-logo

WWF - FOND ZA ZAŠTITU PRIRODE

Biblioteka Zavoda

  • Objavljeno u O nama
  • Pročitano 18171 puta
Biblioteka Zavoda

Biblioteka Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode nalazi se u savremenim i namenski građenim prostorijama, namenjenim za smeštaj knjižnog fonda, za smeštaj periodike, kao i za kancelarijski rad.

Knjižni fond Pokrajinskog zavoda sadrži preko 3600 knjiga, oko 500 naslova periodike, te veći broj stručnih studija, elaborata, audio i video materijala, kao i tekstova iz dnevne i druge štampe. Fond je uređen po UDK i koristi se u bibliotečkoj čitaonici. Pored knjiga na srpskom jeziku, postoji veliki broj publikacija i na stranim jezicima (engleskom, ruskom, nemačkom, mađarskom...)

Biblioteku dnevno poseti veći broj naučnih radnika, studenata i učenika srednjih i osnovnih škola koji koriste stručnu literaturu iz oblasti zaštite prirode. Novi naslovi se redovno nabavljaju kupovinom, poklonima, kao i razmenom sa institucijama i saradnicima u zemlji i inostranstvu, te se tako pruža mogućnost korisnicima da dođu do stručne literature koja im je potrebna, a koje najčešće nema u drugim bibliotekama.

Kontakt za biblioteku:
Popunjenu molbu za korišćenje bibliotečkog fonda PZZP možete dostaviti lično ili poslati na mejl : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Radno vreme biblioteke je svakim radnim danom od 8 do 16 časova. Za više informacija obratite se bibliotekaru: Tel: 021 4896 312. 
Top of Page